Workshops

Het RAM biedt voor kinderen en jongeren een uitgebreid gamma Romeinse workshops aan.Mozaïek

Met de nodige uitleg wordt met minutieuze steentjes een kleurrijke Romeinse mozaïek gepuzzeld.

Kostprijs: 6,00 EUR per persoon in groep (min. 15 personen)


Halsketting

Romeinse dames zijn verzot op juwelen. Samen worden edelsteentjes uit fimo vervaardigd en uiteindelijk tot een snoer geregen. De gemaakte luxe ketting is achteraf een geëerd object voor de juwelendoos.

Kostprijs: 8,00 EUR per persoon in groep (min. 15 personen)

Potten draaien

Samen met een pottendraaister leer je aardewerk uit de Romeinse tijd boetseren of draaien. Je maakt kennis met de soorten klei en je leert een amfoor te creëren.

Kostprijs: 6,00 EUR per persoon in groep (min. 15 personen)


Romeins koken

Romeins KokenTot de oudste kookboeken ter wereld behoort die van de Romeinse kok Apicius. Je maakt na een educatieve inleiding ook enkele hapjes klaar en leert meer over de Romeinse drankgewoontes.

Kostprijs: 8,00 EUR per persoon in groep (min. 15 personen)


Speurtocht

De dochter van de Romeinse kampcommandant heeft haar armbandje verloren. En nu wil ze jouw hulp om het terug te vinden. In deze educatieve en ludieke speurtocht, waarbij heel wat vragen en doe-opdrachten in het museum en de tuin zijn ingewerkt, reconstrueer je het leven van dit Romeinse meisje. Dit spel kan zowel door (minimumleeftijd: 10 jaar) als oud worden gespeeld en is ideaal voor verjaardagsfeestjes en in klasverband. 

Kostprijs: 5,00 EUR per persoon

Vooraleer het speurspel in het RAM te spelen, kunt u in de klas eerst een kortverhaal over dit Romeinse meisje lezen. Dit document kunt u hieronder aanklikken. Dit verhaal is van de hand van schrijfster Katrien Vervaele, bekend voor haar historische jeugdboeken en boeken over de visserij.


 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00